vit kladdchokladtårta med hallon
CHOKLADKAKA GLASYR GARNERING
200 g smör ½ dl vispgrädde florsocker
250 g vit choklad 150 g vit choklad hallon
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
FÖRBEREDELSER:
smöra och bröa en form
finhacka chokladen
GÖR SÅ HÄR:
sätt ugnen på 175 grader. smält smöret i en kastrull. ta av från värmen och tillsätt den hackade chokladen, rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Vänd ner chokladblandningen och mjöl med hjälp av en slickepott. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Låt kallna och ställ in i kylen. Koka upp grädden. Ta av från värmen och tillsätt chokladen och rör tills den smälter. Ställ i kylen så att glasyren nästan stelnar. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker och servera med hallon eller andra bär och/eller grädde!